Kortrijk Spurs maakte bekend dat het na dit seizoen afscheid neemt van coach Benny Mertens.

Het nieuws kwam zeer vroeg op het seizoen, maar daar hadden ze bij Kortrijk wel alle redenen voor.

“We wilden nu al duidelijkheid brengen bij coach Benny Mertens. De reden is zeker niet dat de resultaten zouden ondermaats zijn, integendeel”, verduidelijkt bestuurslid Sarah De Clerck aan Krant van West-Vlaanderen.

“Het is tijd om een nieuwe wind, een nieuwe schwung te brengen. Dat is dan ook het enige wat publiek werd gebracht. En meestal begint dit met een andere coach. Dat Benny heel ontgoocheld is, valt natuurlijk te begrijpen.”

Kortrijk is dan ook al volop bezig met de voorbereidingen voor het seizoen 2022-2023. “Maar de vijver in het damesbasketbal is niet groot. Een goeie coach vinden is geen sinecure. Misschien wordt het wel een ambitieuze jonge coach. Maar de logische volgorde is, eerst de coach, dan de speelsters.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u