Hind Ben Abdelkader zal de Belgian Cats vervoegen op het FIBA Women’s World Cup Qualifying Tournament in Washington D.C. van 10 tot 14 februari.

De 26-jarige Brusselse was sinds 2016 niet meer te zien in het shirt van de nationale ploeg, maar maakt nu wel deel uit van de twaalfkoppige selectie van coach Demory.

Ben Abdelkader is momenteel aan de slag bij Nika Syktyvkar, momenteel de nummer vier in Rusland. Na de nationale jeugdreeksen doorlopen te hebben en enkele jaren bij de Cats, is Ben Abdelkader nu voor het eerst sinds 2016 terug, voor het tornooi in Washington.

“Ik ben in de eerste plaats erg gelukkig en gemotiveerd om opnieuw bij de nationale ploeg te zijn”, zegt Ben Abdelkader.

“Het is 6 jaar geleden dat ik er voor het laatst bij was, maar ik was vooral actief bij de nationale ploeg in de jeugdreeksen. Ik ben natuurlijk niet dezelfde speelster als in 2016. Ik heb op alle vlakken ervaring bijgekregen.”

“Ik speelde intussen onder andere in Turkije, Rusland en Frankrijk en kon gaandeweg veel aan mijn basketballskills werken. Ik ben ook geëvolueerd van een point guard naar een echte shooting guard, waar ik ook erg graag word uitgespeeld.”

In haar afwezigheid is Ben Abdelkader de Belgian Cats natuurlijk blijven volgen en zag ze ook de behaalde successen. “Ze hebben al fantastische prestaties geleverd en mooie resultaten neergezet. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen voor het team door gewoon mezelf te zijn. Het wordt ook leuk om aan de zijde van speelsters zoals Julie (Allemand) en Emma (Meesseman) te staan.”

“Bovendien denk ik wel dat we een goede kans maken om ons te kwalificeren. De Verenigde Staten zijn sowieso geplaatst, maar tegen Rusland en Puerto Rico maken we een goeie kans. Natuurlijk zal het huidige team nog niet veel hebben samengespeeld en ook de coach is nog relatief nieuw. We zijn alleszins klaar om er volop voor te gaan. Zoals ik in het begin al zei, we zijn heel gemotiveerd.”

Bron: Basketball Belgium

Topnieuws ontvangen    Ja, graag Neen, dank u