Basket Izegem won vorige week de topper tegen KBGO Finexa Two in eerste provinciale.

“Coach Brouns had ons heel de week al op scherp gezet voor de komst van het sterrenteam uit Oostende”, vertelt Cédric Renaudin aan Basket360.

“Met in het achterhoofd houdende dat we in de heenmatch met een dikke 25 punten verloren en op geen enkel moment aanspraak konden maken op de zege, wisten we dat er ons een zware avond stond te wachten. Daarboven deed Kevin Van Hee ook nog eens mee, die in de heenmatch geblesseerd langs de kant bleef zitten.”

“Eigenlijk hebben we Duva vanaf de eerste minuut bij de keel gegrepen en hen nooit in hun spel laten komen. Aan de rust stonden we 10 punten voor, het tactische plan van Brouns werkte. In het derde quarter liepen we tot zelfs 20 punten uit maar iedereen bleef gefocust van ons. In het vierde kwart kwam het verwachtte tegenoffensief van Duva maar dichter dan 6 punten kwamen ze niet.”

“Opvallend ook, in tegenstelling tot na de heenmatch, bleef het stil op de sociale media-kanalen van Duva…”

Renaudin kwam van Zwevezele over naar Izegem en heeft zijn keuze voor volgend seizoen al gemaakt. “Ikzelf blijf nog een jaartje extra bij Izegem, ik geloof in het project dat ze daar hebben.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u