De mannen van de 3×3 Team Antwerp-ploeg zijn de afgelopen dagen naar hun hoogste plaats ooit op de FIBA 3×3 Wereldranglijst voor teams gestegen. Nick Celis en co. bekleden nu maar liefst de tweede plaats op die ranglijst.

Afgelopen weekend kwam 3×3 Team Antwerp in actie op de 3×3 Trophy in Zürich. De vier speler van dienst waren Thibaut Vervoort, Rafael Bogaerts, Caspar Augustijnen en de wederoptredende Nick Celis, die Bryan De valck kon vervangen. 

Winst op de 3×3 Trophy in Zürich zou een ticket voor de 3×3 Challenger van Novi Sad opleveren. Helaas moest Team Antwerp in de finale het onderspit delven tegen team Warschau uit Polen.

Twee spelers in de top 5

Wél goed nieuws, is dat Team Antwerp door de recente goeie resultaten opklimt naar de tweede plaats op de FIBA 3×3 Wereldranglijst voor teams. Hierbij laten ze het Letse team Riga en het Servische team Liman achter zich. Enkel het Servische team Ub staat nog hoger in de ranglijst. 

Een leuk extraatje daarbij is dat Nick Celis en Thibaut Vervoort ook opklimmen naar de top 5 van de individuele 3×3 spelersranking. Ook dat is ongezien voor Belgische spelers. Celis stijgt naar de vierde plek ter wereld en Vervoort naar plek 5. 

Bron: Basketbal Vlaanderen

Topnieuws ontvangen    Ja, graag Neen, dank u