Basket Willebroek is niet te spreken over de communicatie rond het feit dat Kangoeroes Basket Mechelen in Willebroek de Europese wedstrijden zal afwerken.

Gazet van Antwerpen schreef vandaag dat Kangoeroes Basket Mechelen voor zijn Europese wedstrijden uitwijkt naar Willebroek omdat er aan de Winketkaai niet gespeeld mag worden door FIBA Europe.

“Zopas vernamen wij via Basket360.be, en niet via enig officieel kanaal, onderstaand nieuws”, zo meldt de club op hun sociale media.

“Zonder enig overleg, zonder communicatie van noch onze gemeente noch de betrokken club, lezen wij dat er Europees zal gespeeld worden in onze zaal.”

“Een verhaal dat vanzelfsprekend impact heeft op onze trainingen en organisatie. Van een plan om ons eventueel andere trainingsuren op andere locaties te geven is vooralsnog echter geen sprake.”

“De conclusie is dat Basket Willebroeck hier door de eigen instanties op een zijspoor wordt gezet voor een club die er enkele jaren geleden voor koos om niet langer onze gemeente te vertegenwoordigen, maar wel de stad Mechelen.”

“Wij hopen alvast dat er alsnog een communicatie of overleg volgt, en dat er asap een oplossing komt om onze eigen mensen te laten trainen. Want OF dat waren ze boven ons hoofd (lees: het gemeentebestuur en niet de sportdienst, want die mensen werken in opdracht van) wel heel even vergeten OF er zijn een aantal afspraken niet nagekomen. Wat exact, dat weten we zoals reeds vermeld natuurlijk ook niet. Shame on you.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u