Dat Bart De Wever (N-VA) geen grote fan van het voetbal is, dat is al veel langer geweten. Blijkbaar gaat die afkeer wel ontzettend ver.

Bart De Wever deed in de podcast Foto’s van Kurkdroog enkele wel heel krasse uitspraken over voetbalsupporters. “Het is alsof mensen hun verstand in de vestiaire achterlaten. Het gegeven van totaal uit de bol te gaan, in groep op zo’n tribune, ik word daar ijskoud van”, klinkt het bij de N-VA-voorzitter.

En dat in tegenstelling tot andere sporten. “In het basket is de sfeer heel familiaal en gaan supporters van de twee ploegen heel amicaal met elkaar om.”

Daarom mijdt hij de voetbalstadions als de pest. “Maar in voetbal heerst er een bepaald soort grimmigheid, een stamgevoel van holbewoners onder elkaar. Als ik de politieverslagen van het voetbal soms zie, … nee ik zou er niet graag tussen staan.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u