Kortrijk Spurs speelde tegen Royal IV Brussels hun eerste competitiewedstrijd in Top Division One.

Onze Spurs-heren hebben hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. In de Lange Munte werd Royal IV Brussels met duidelijke 82-60 geklopt, laat de club weten.

Coach Beghin koos voor het startende vijftal Pouedet-Tomsick-De Ridder-Koljanin-Brussen in een match die lange tijd in evenwicht zou blijven. De thuisploeg kwam wel 13-7 voor maar via een tussenspurt kwam Brussels langszij en via 15-16 na 8’ kregen we plots een versnelling tot 23-22 na het 1Q. De Ridder had toen al twee fouten achter zijn naam, Tomsick was goed voor 2 bommen.

Kortrijk begon goed aan het 2Q, breidde zijn voorsprong uit en halverwege leidde het met 31-24, een kloof die zelfs twaalf punten werd, mede door de rebounds en assists van Coucke. Net voor de rest konden de bezoekers milderen tot 38-33 halverwege.

Na de pauze drukte House of Talents zijn tegenstander compleet weg. Zeker na minuut 25 (48-38) legde een 13-2 tussensprong de match definitief in de plooi. Coucke en Tomsick raakten als eersten in de dubbele cijfers en met 21 voorsprong gingen we het laatste quarter in. Daarin kwam de eerste zege nooit meer in gevaar en bleef de mooie voorsprong ook de hele tijd intact : 82-60.

Bron (tekst en foto): Facebook Kortrijk Spurs

Punten: Coucke 10, Dieltiens 2, Brussen 11, Koljanin 7, Tomsick 20, Guillemyn 6, Naudts 9, De Ridder 8, Isebaert, Pouedet 9

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u