De zomer van 2021 was er absoluut kantelpunt voor de Belgian Cats. Ook voor Marjorie Carpréaux die afscheid nam van de ploeg.

In een interview met de Waalse krant l’Avenir schetst Marjorie Carpréaux dat ze alles gegeven heeft voor de Belgian Cats en nog altijd ongelofelijk van de ploeg houdt.

“Ik ben verdrietig over de manier waarop het eindigde, maar trots op de manier waarop ik er mentaal mee omging en het beeld dat ik liet zien. Ik denk dat ik het verdiende om meer te spelen. Ik respecteerde de keuzes van de coach, maar ik begrijp ze nog steeds niet”, vertelt Carpréaux.

Het verhaal in Tokio op de Olympische Spelen blijft een pijnlijke bladzijde in heel het verhaal. “Het was mentaal erg zwaar. We zaten in een bubbel sinds de voorbereiding op het EK. We waren mentaal uitgeput voordat we aan de Olympische Spelen begonnen.”

(Foto Bart Vandenbroucke)

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u