Pierre Cornia maakt niet langer deel uit van de staff van de Belgian Cats.

Na zeven jaar als assistent-coach van de Belgian Cats heeft Pierre Cornia vandaag besloten zijn contract bij de nationale ploeg te beëindigen.

In het kader van de opvolging van Valery Demory, die onlangs na slechts één jaar aan het hoofd van de Belgische ploeg werd ontslagen, heeft Pierre het management van de Cats officieel op de hoogte gebracht van zijn beslissing, zo laat Liège Panthers, weten op zijn website.

“Ik respecteer de opties die zijn genomen bij de keuze van de nieuwe coach, maar ik trek de conclusies die op mijn niveau noodzakelijk zijn. Ik ga niet boos weg”, klinkt het.

“Gedurende jaren heb ik de opkomst van de Cats van dichtbij meegemaakt. Ik heb veel geleerd als assistent en had een geweldige tijd in mijn rol met Philip Mestdagh, met wie we een partnerschap in totale symbiose vormden.”

“Zonder het nationale team zou ik niet de coach zijn die ik nu ben. Door deze beslissing ben ik meer beschikbaar voor mijn gezin en mijn club. Een bladzijde wordt omgeslagen, maar in alle sereniteit. Ik zal de nationale ploeg op afstand blijven volgen en steunen, maar het ligt niet in mijn aard om steeds achterom te kijken.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u