De Belgian Lions spelen in de EK-kwalificatieronde tegen Turkije en Griekenland.

Bondscoach Dario Gjergja moet het stellen met een selectie van 13 Belgian Lions. Enkele namen ontbreken door blessures.

De Belgian Lions spelen op vrijdag 11 november in Istanbul tegen Turkije en op maandag 14 november in de Mons Arena versus Griekenland.

De Belgian Lions prijken in poule I met 3 op 6 op een mooie derde plaats en zijn volop in de running voor een eerste WK-deelname. In februari 2023 staan de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden op het programma. Op vrijdag 24 februari in Groot-Brittannië en tenslotte op maandag 27 februari in België en tegen Turkije.

Van de vier groepen van zes zijn de eerste drie van elke poule geplaatst voor het wereldkampioenschap in 2023. Twaalf Europese ploegen nemen dus deel aan het WK dat doorgaat van 25 augustus tot 10 september 2023 in Indonesië, Japan en de Filipijnen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u