De wegen van Avanti Brugge en coach Werner Rotsaert scheiden. De club moet dringend op zoek naar een oplossing.

“Het afscheid van Werner is inderdaad definitief. Hoe jammer ook”, zegt secretaris Bart Van Besien aan Basket360. “Als vereniging zijn we nog steeds ambitieus en mikken we hogerop. Voorlopig wordt de sportieve leiding waargenomen door Alexander Albrecht en Johan Boone. Beiden zijn vertrouwd met de Avanti-familie en kennen het huishouden.”

“Wat de verdere opvolging betreft zijn we inderdaad op zoek. Onze ambitie is nog steeds kampioen spelen dit jaar. Het is niet onze bedoeling om een coach weg te gaan halen bij een andere ploeg.” 

In de wandelgangen circuleren al enkele namen als mogelijke opvolger, waarvan we er twee voorlegden aan Bart Van Besien, maar hier niet bij naam noemen. “Sportief zijn er natuurlijk heel wat kandidaten en vernoemde personen hebben intussen ook hun verdienste in het basketwereldje. Maar om nu al te zeggen dat ze coach worden bij Avanti is het nog veel te vroeg.” 

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u