Bondscoach Dario Gjergja selecteerde dertien Belgian Lions voor de komende WK-kwalificatieronde.

Naast Hans Vanwijn (persoonlijke redenen) en Haris Bratanovic (hamstring) moeten ook Quentin Serron (voet/rib), Loïc Schwartz (voet) en Vrenz Bleijenbergh (kuit) geblesseerd afhaken. Ook Jonas Delalieux (persoonlijke redenen) geeft forfait. Milan Samardzic van Spirou Charleroi voegt zich bij de selectie.

Ismael Bako, die woensdag met Virtus Bolgona nog een Euroleague-wedstrijd moet afwerken, reist donderdag naar Istanbul en is beschikbaar voor de partij tegen Turkije.

Retin Obsaohan speelt donderdag met ASVEL Villeurbanne nog Euroleague en de sportieve staf onderzoekt of hij nog naar Turkije kan afreizen. Volgende week maandag tegen Griekenland kan hij zeker aantreden.

Selectie Belgian Lions: Thomas Akyazili, Ismael Bako, , Maxime De Zeeuw, Pierre-Antoine Gillet, Manu Lecomte, Alex Libert, Marlon Makwa, Jean-Marc Mwema, Retin Obasohan, Jonathan Tabu, Kevin Tumba, Andy Van Vliet en Milan Samardzic.

Tekst en foto Basket Belgium

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u