Rachid Meziane en de sportieve staf van de Belgian Cats presenteren een selectie van zestien speelsters voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden.

Op 24 en 27 november nemen de Belgian Cats in de Sportoase van Leuven het tegen respectievelijk Noord-Macedonië en Bosnië en Herzegovina op. De Belgian Cats zijn in de race voor een ticket voor Eurobasket 2023 (15-25 juni 2023, Slovenië/Israël).

In november 2021 begonnen ze met een 87-81-nederlaag in Bosnië en Herzegovina en een 84-55-overwinning in Kortrijk tegen Duitsland. De tien groepswinnaars en de vier beste tweedes zijn gekwalificeerd voor Eurobasket 2023.

De Belgian Cats gaan voor een vijfde opeenvolgende EK-deelname. In 2017 en 2021 veroverden ze een bronzen medaille. In 2019 werden ze vijfde.

Selectie Belgian Cats: Julie Allemand, Julie Vanloo, Elise Ramette, Hind Ben Abdelkader, Maxuella Lisowa, Heleen Nauwelaers, Antonia Delaere, Laure Resimont, Becky Massey, Nastja Claessens, Billie Massey, Morgane Armant, Serena-Lynn Geldof, Emma Meesseman, Kyara Linskens en Ine Joris.

Tekst en foto Basket Belgium

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u