De kogel is door de kerk. Avanti Brugge in eerste landelijke heeft een nieuwe trainer.

Zaterdagavond stapte Werner Rotsaert op als coach van Avanti Brugge in eerste landelijke. De club hield het ontslag in beraad en aanvaardde dat maandagavond.

De zoektocht naar een opvolger voor Rotsaert leverde al snel enkele plausibele kandidaten op. Woensdagavond werd de knoop doorgehakt.

Wim Van Britsom wordt de opvolger van Werner Rotsaert. Vorig seizoen was hij nog aan de slag bij Kontich Wolves in Top Division One.

“Avanti Brugge Knights is verheugd dat het Wim Van Britsom als nieuwe coach voor haar Fanion Knights ploeg mag voorstellen”, laat de club weten. “Avanti Brugge is bijzonder blij dat het dus op zeer korte termijn tot een overeenkomst kon komen met coach Wim.”

“Voor Wim kiezen we opnieuw voor een vakman, met een bewezen succestraject op het hoogste niveau. Wim toonde in zijn vorige opdrachten gedreven engagement met veel aandacht voor alle aspecten van het basketbal spelletje alsook tot ontwikkeling van het algemeen sportief beleid.”

“In Wim vinden we de ambitie terug dewelke ook weerspiegelt wordt in de ambitie van Avanti Brugge. Het werd al snel duidelijk dat de sportieve visie van beide partijen gelijkloopt. Het is alvast de bedoeling dat beide partijen kiezen voor een samenwerking op langere termijn. Wim zal bijzondere aandacht hebben de sportieve ontwikkeling binnen alle gelederen van Avanti Brugge.”

Wim Van Britsom.

Foto Bart Vandenbroucke

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u